Wonen in Oegstgeest

Mooi wonen in Oegstgeest Vrije Kavels in Oegstgeest

Het bouwbedrijf

Het management van Rhijnpark heeft onderzocht welke bouwer het meest geschikt is voor dit mooie project. Op basis klanttevredenheid en de prijs/kwaliteitverhouding kwamen wij uit bij Presolid Home.

Presolid Home is een houtskelet bouwbedrijf gevestigd in het mooie Twentse dorp Enter. Twentse gemoedelijkheid, nuchterheid, betrouwbaarheid en kwaliteit zijn de kernwaarden van dit bedrijf.

Het bouwbedrijf

In samenwerking met vaste partners zijn enthousiaste, vakbekwame medewerkers en partners gespecialiseerd in het ontwerpen, voorbereiden en bouwen van houtskeletbouw woningen. Ruim 25 jaar ervaring en ruim 1500 tevreden kopers betekenen voor u een garantie dat zij de fijne kneepjes van het vak kennen. Door de klantgerichte manier van ontwerpen en bouwen kan Presolid Home u alle denkbare en creatieve mogelijkheden bieden die technisch verantwoord zijn. Van de onderlinge communicatie en samenwerking mag u veel van Presolid Home verwachten.

Vanaf het eerste contact wordt u door een vaste adviseur begeleid die naar uw wensen en mogelijkheden luistert en deze vertaalt in een voorstel.Hierbij verzorgt Presolid Home voor u het gehele bouwtraject, vanaf het eerste ontwerp tot en met de oplevering van uw woning. De bouw medewerkers zijn natuurlijk vakkundig opgeleid en staan garant voor kwaliteit. Ook hier treft u degelijkheid, gemoedelijkheid en enthousiasme aan waarmee uw droomhuis wordt gerealiseerd. Tijdens de bouw ontvangt u een sleutel van Presolid Home waardoor u in de gelegenheid bent om mee te kijken en te denken. Tevens kunt u steeds rekenen op vakkundige onderaannemers en betrouwbaren leveranciers.

Het bouwen van een huis is iets persoonlijks

De architectuur en inrichting van uw woning bepaalt in belangrijke mate uw woongenot. Een woning in de juiste sfeer, stijl en ambiance geven u dagelijks het gevoel dat u thuis bent. Uw woonwensen is dan ook voor onze adviseur leidend, u geeft ons immer het vertrouwen om uw huis te bouwen! Tijdens een vrijblijvend gesprek worden uw wensen en mogelijkheden uitvoerig besproken. Aan de hand van enkele schetsen adviseren wij u bij het “vormgeven” van uw woning. In goed overleg gaan onze architecten daarna aan de slag om tot een eerste ontwerp te komen. Na een vervolg overleg, waarbij het ontwerp eventueel nog aan uw wensen wordt aangepast, komen we tot een definitief ontwerp. Zodra u heeft besloten de bouw van uw huis aan ons toe te vertrouwen wordt het verdere bouwproces door ons opgestart. Hierbij worden de bouwtekeningen gemaakt en met u besproken.
Desgewenst worden eventuele verdere aanpassingen, indien technisch mogelijk, verwerkt in de definitieve bouwtekeningen. U bepaald natuurlijk zelf welke woning wij voor u gaan bouwen!

Het bouwen van een huis is iets persoonlijks

Het bouwproces

Het gehele bouwproces is in 10 stappen te verdelen.
Met de onderstaande link is deze te bekijken.

(Het 10 stappen plan)

Presolid Home - de methode

Presolid Home - de methode

Presolid Home werkt volgens de houtskelet bouwmethode waarbij een houten draagconstructie (skelet of frame) wordt toegepast in een woning. Het principe van houtskeletbouw is bewezen; de oudste woning in Nederland is een houtskeletbouw woning. Sinds 1989 zijn wij nauw betrokken bij de verdere ontwikkeling van deze methode.

In onze fabriekshal worden de dragende elementen van de woningen volledig geprefabriceerd en hierna op de bouwplaats aangeleverd. Als de betonnen begane grondvloer op de bouwplaats klaar is, kan afhankelijk van de grootte, binnen één of twee dagen de woning in zijn geheel opgezet worden. De woning is dan meteen wind- en waterdicht waardoor deze methode op menig terrein de traditionele manier van bouwen overtreft. Slechte weersomstandigheden tijdens de bouw hebben geen invloed op het eindresultaat en het veel voorkomende probleem van krimpscheuren wordt nagenoeg voorkomen. De woningen worden na het opzetten voorzien van een buitengevel van metselwerk of eventueel een andere gevelbekleding en hebben hierna niet meer onderhoud nodig dan een traditioneel gebouwde woning. Het skelet is immers goed ingepakt en daardoor volledig onderhoudsvrij. De voordelen van houtskeletbouw zijn enorm, er wordt immers gebruik gemaakt van een duurzaam en volledig recyclebaar basismateriaal (hout). Daarom is deze methode de manier om de Co2 uitstoot tijdens een bouwproces reduceren. Bovendien bespaart u door de hoge isolatiewaarde direct op uw energiekosten terwijl de woningen een behaaglijk en gezond woonklimaat bieden. De woningen blinken tevens uit door hun uitstekende akoestiek. Veel van de voordelen in het houtskeletbouw systeem hebben te maken met de methodiek van bouwen. Maar het hoge comfortniveau, dat wordt ervaren door bewoners van een Presolid Home woning, is blijvend!